1

Kétségtelen, hogy az idei (a 2020-as) tél nyomokban sem emlékeztetett a klasszikus, kőkemény telekre, de ettől még alaposan megviselhette az autód ablaktörlő lapátját, és az ablaktörlő gumikat is. Olvasd el a cikket, elmondjuk miért ment tönkre egy ilyen enyhe télben is az ablaktörlőd, és mit csinálj máshogy jövőre.

Sok mindent csináltál rosszul.

Mondhatnánk azt viccesen, hogy az idei tél egy csütörtök délutánra esett (legalább is Budapest környékén egy csütörtök délután havazott, egyszer és utoljára decemberben), de ha nem voltál olyan szerencsés, hogy egész évben egy fűtött garázsban tároltad a kocsidat, akkor szinte biztos, hogy le kell cserélned az ablaktörlődet, és a gumiját, mert rengeteg ablaktörlőnyúzó dolgot tettél idén is. Íme egy lista arról, mit tettél rosszul.

1: Miért fújtad a jeges ablakra a jégoldót?

Logikusnak tűnik, hogy ezt kell tenned, mert valahogy le kell szedned a jeget az ablakról, de valószínűleg nem egy külön flakonból permetezted az ablakodra. Ennél sokkal kényelmesebb voltál, és beülve az autódba fröcskölted az ablakra, aztán a még a jeges ablakot törölve elindítottad az ablaktörlőd, ami nem csak a motorjának tett rosszat, hanem a guminak is, mert a félig olvadt jeget kaparta fel az ablakodról.

2: Azok a láthatatlan kavicsok

Az előtted haladó autó gumijáról ezen a télen is egymilliárd, homokszemecske, apró kavicsocska került a szélvédődre. Ezek a kavicsok porszemnyiek, és megkarcolják a szélvédődet, plusz az gumidat károsítják. Apró barázdákat képeznek, amitől ott nem töröl jól, vagy csíkokat hagy ki.

3: A sár

Télen rengeteg kavics + sár + víz is kerül a szélvédődre, és ezt mindet az ablaktörlőddel fogod letakarítani. Persze, hogy fárad a motor, és folyamatosan egyre rosszabb állapotban van az ablaktörlő gumid

4: Persze, hogy sózták az utat, ami tönkretette…

Bár a 2020-as tél nem volt különösebben fagyos, ettől még többször szórták az utat sóval. Ez a só aztán az ablakodra került, azt te letörölted, a gumidra került, hogy aztán azt folyamatosan marja, gyengítse.

Most hogyan töröl az ablaktörlőd?

A tél folyamán az ablaktörlőd, és az ablaktörlőd gumija egyre rosszabb állapotba került. Rosszul töröl, maszatol, és minden törléskor karcolja az üvegedet. De semmi gond, csak ki kell cserélned! Most jön az a rész, hogy mit érsz el az ablaktörlő cserével!

1: Jobban látsz

Egy új ablaktörlő és ablaktörlőlapát szinte csodákra képes, hiszen karcmentesen, tisztára fogja törölni az üveget előtted. Te pedig ezért sokkal jobban fogsz látni

2: Biztonságot ad

Négyből három baleset megváltozott időjárási körülmények között történik meg (akkor amikor korlátozottan látsz), 46%-a pedig esőben. Ha az ablaktörlőd tökéletesen töröl, és te egy tiszta ablakon nézel ki, akkor a baleset esélye is csökken mert jobban látsz.

3: Nem kell szélvédőt cserélned

Hoztak már be hozzánk olyan szélvédőt amit majdnem ki kellett cserélnünk, olyan ramaty állapotban volt éppen amiatt mert agyonkarcolták. Ne várd ezt meg!

Kattints: www.cvhszerviz.hu

Hívj most!
Útvonal