1

Nem volt könnyű dolgunk akkor, amikor elhatároztuk, hogy összegyűjtjük az 5 legmegbízhatóbb autótípust. Pedig egyszerűnek tűnt, azokat az autókat kerestük, amelyekről a szakírók, az autószalonok, a szervizek, és akár a használók is azt mondják, hogy megbízhatóak. Volt azonban valami, amibe nem gondoltunk bele. Elmondjuk.

A számtalan lista oka

Abba, hogy rengeteg megközelítése van annak, hogy melyik az 5 legmegbízhatóbb típus. Ki lehet választani  az utóbbi 20 év legmegbízhatóbb autóit. Vagy az 5 legmegbízhatóbb elektromos autót. Esetleg az 5 legmegbízhatóbb családi autót, kupét, kabriót, szedánt. Számtalan listát lehet tehát számtalan szempont alapján elkészíteni.

Sokat gondolkodtunk, de aztán sikerült összeállítanunk egy (ezek után belátjuk) kicsit szubjektív listát az 5 legmegbízhatóbb autótípusról. Íme a top 5, szerintünk.

5: A nagy meglepetés a Subaru

Különös a Subaru megítélése. Ha volt Subarud akkor tisztában vagy azzal, hogy egy klassz megbízható autó, soha nem hagy ott, több százezer kilométerig hű társad, különösebb meghibásodás nélkül. Viszont egészen egyszerűen szörnyű a marketingje, valamiért nem annyira fancy, nem elterjedt itthon. Pedig akár az itthoni adatokat, akár a külföldieket vizsgáljuk a Subaru benne van a top 5 ben, akár dízel, akár benzines változatban. Megbízható, és igényes autó.

4: A megbízható japán

Ha csak meghallod a nevét, azonnal összepárosítod a megbízhatósággal ezt a japán márkát: igen a Mitshubishiről beszélünk. De milyen is lehetne egy olyan autó amelyik eleve a nevében  hordozza a tradíciót. A  „mitsubishi” szó jelentése kettős: a „mitsu” hármat, a „hishi” (ami egy különös szabály miatt változik bishivé) pedig az Eurázsiában elterjedt vízi gesztenyét jelenti. Ebből alakult ki a Mitshubishi (angolszász területen gyémántnak hitt) rombusz alakú logója amelyik valószínűleg arra az első három bérelt hajóra utal, amellyel Iwasaki beindította az üzletet. Mindegy is, a lényeg az, hogy ezek a kocsik tényleg kivételesen megbízhatóak, róluk a köznyelv is azt tartja és minden más adat is megerősíti.

3: A feltörekvő

Alapos (és komoly) rebrandingen esett át a – sorban következő – autó hiszen 10-15 éve még szinte elkerülted, ismeretlen – valamilyen ázsiai – márkának számított, ennek minden hátrányával. Aztán a Kia szépen megerősödött, fejlődött, népszerűvé vált, kapott (általában) 7 év teljes körű garanciát, a Sportage a legjobb SUV, a ProCeed pedig a legjobb családi autók közé küzdötte fel magát. A Kia pedig a harmadik helyre.

2: A Yaris óta tudod, hogy a legjobb….

Van amiről egészen egyszerűen nem kell sokat beszélni és magyarázni, ez pedig a Toyota második helye. Ezen a listán is inkább az a meglepetés, hogy nem az első. A Toyota RAV4 99,6%-os megbízhatósági mutatóval jelentkezik, a Yarisra konkrétan 100%-ot adtak, a Toyota (a márka) maga pedig 96,4%-os megbízhatósági indexel rendelkezik. De akkor ki, és hogyan tudja ezt megelőzni?

1: Hatalmas meglepetés a lista első helyén!

Mondhatnád, hogy tudtad, kacsintva, vagy azt is, hogy „de hát ez hülyeség, mert ez egyszerűen nem lehet igaz”, de az. A Suzuki. Rengeteg olyan lista van a világon, ami szerint a Suzuki a világ egyik legmegbízhatóbb márkája. Azon a bizonyos listán, ahol a Toyota a 96,4-ével a második lett a Suzuki az első 97,7%-os megbízhatósági mutatójával. Ezt egyébként leginkább az SX4 Crossnak, az SX4-nek, és a Vitarának köszönheti.

Persze bármelyik autónak lehet baja. Hozd el hozzánk, és megjavítjuk: https://www.classicvehicle.hu/

Hívj most!
Útvonal